Zamieszczone przez Qulek
Czy warto kupić?
Zwiń
X
-
Czy warto kupić?
Witam
Jestem nowy na forum.
Widziałem tu wiele wypowiedzi fachowców, o detalach, o których bym nawet nie pomyślał.
Liczę na to, że też mi doradzicie.
Myślę nad zakupem takiego auta:
Skoda Octavia TDI 110KM, 1.9 turbo diesel, 2002 r. Przebieg 185 tys.
Opis samochodu:
kupiony w salonie, pierwszy właściciel, bezwypadkowy, kupiony w Polsce, stan bardzo dobry, garażowany
Opcje wyposażenia:
autoalarm, centralny zamek, klimatyzacja, poduszka powietrzna x4, ABS, elektryczne szyby, wspomaganie kierownicy , hak, radiomagnetofon, elektryczne lusterka, immobilizer, tapicerka welurowa, lakier metalik, dzielone siedzenia
Opis dodatkowy:
silnik 1,9 TDI 110KM, 100% bezwypadkowy, ASR, wersja AMBIENTE, ks. serwisowa,
Szczegóły:
Martwi mnie trochę przebieg, ale podobno na ten silnik to nie jest dużo.
Odbyłem jazdę testową, wydaje się, że wszystko jest ok. Silnik ciągnie znakomicie.
Bawiłem się elektryką (szyby, klima) wszystko działa.
Jeżeli auto jest warte uwagi, napiszcie, gdzie z nim podjechać w lublinie, żeby go dokładnie sprawdzić.
Wynegocjowałem cenę 32000.
-
-
mariusz_p, Jeżeli auto ciągnie i nie ma żadnych przerw i świszczy turbina to brać oczywiście po sprawdzeniu podwozia itp. Co do sprawy silnika podjechałbym do oddziału Masters Tuning oni głównie się zajmują dieslami i podłączą od razu pod kompa. http://www.tdi-tuning.pl/kontakt_lublin.htmByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomalpo sprawdzeniu podwozia
Lepsze 185kkm prawdziwe niż "regulowane" 85kkm. przynajmniej wiesz czego się spodziewać
W tym autku szyba przednia ma na górze przyciemniony pasek czy to tak na zdjęciach się wydaje? Bo ambiente nie ma normalnie paska na szybie, chyba że ją wymieniano np. po kamyczku jak ja miałem w O1.
SPrawdź jeszcze ew. wycieki oleju - czy silnik jest suchy na dole. Może już zacząć lać - szyby wszystkie sprawdziłeś czy chodzą? Czasami są naprawione kołkiem, aby nie opadały
Komentarz
-
-
Re: Czy warto kupić?
Zamieszczone przez mariusz_p.... Przebieg 185 tys.
...... ale podobno na ten silnik to nie jest dużo.....
Ale jak napisali koledzy najważniejsze jest żeby auto nie było przekoszone po jakimś mocnym dzwonie.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Cena tego samochodu jest IMHO bardzo wysoka. Warto tyle dać jeśli samochód jest >>igiełka<< i nie było oszczędzania na przegladach i takie tam...
O bezwypadkowowsci nawet nie wspomne...
Jesli sprawdzisz ten samochod, ze wszystko jest okej i nie bedziesz mial zadnych watpliwosci, to mozna tyle zaplacic...
W przeciwnym wypadku IMHO szkoda kasy...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez MiKruSCena tego samochodu jest IMHO bardzo wysoka
Komentarz
-
Zamieszczone przez mariusz_pMartwi mnie trochę przebieg, ale podobno na ten silnik to nie jest dużo.
Drugie tyle powinienes machnac bez problemu, ja mam obecnie cos kolo 333k km i tez wyrywa do przodu az milo.
Zamieszczone przez mariusz_pWynegocjowałem cenę 32000.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sigma_7433 koła bym dał, nawet jak za super hiper igle t ociutke za drogo.
Ale jesli furka jest na biezaca odszykowana, to mozna placic spokojnie. Lepiej kupic auto gotowe do drogi za 32.000 PLN niz zaoszczedzic ze 2000 PLN a potem wydac dwa razy tyle na przeglady, nowe opony, elementy zawieszenia, itd...
Tak BTW: W ogole jestem mocno zniesmaczony poziomem dbania o samochody w naszym kraju... :?
Polaczek po prostu czesto kupuje samochod ponad stan, a potem oszczedza na wszystkim, bo zal mu dupe sciska, ze musi zaplacic a to 200 zeta za to, a to 100 za tamto, itd.
Pozniej sprzedaje auto jak juz jest takim smietnikiem, ze kolejny wlasciciel od razu musi robic remont, zeby sie kola nie pourywaly... :roll:
Prawdziwe perełki to rzadkość, ale warto za nie płacić...
Co do tego wspomnianego tu samochodu, to jak patrze na zdjecia, to nie mam wrazenia, ze to perełka..., ale moze live wyglada to lepiejTDI 205PS
Komentarz
-
-
Mi to nie pasuje:
Zamieszczone przez mariusz_ptapicerka welurowaZamieszczone przez mariusz_pwersja AMBIENTE"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Purchawa2002 ambiente nie mialo elektryki
Ice to tylko boczne jaśki i klima (lodówka)Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Boulia przypadkiem elektryka nie byla zawsze w Ambiente (nowa buda)
Zamieszczone przez BouliIce to tylko boczne jaśki i klima (lodówka)
[ Dodano: Wto 13 Mar, 07 15:00 ]
I wlasnie Ambiente 2002 nie mialo klimatyzacji. Dopiero od 2003 mialo klime w standardzie. Wlasnie na przelomie 2002/2003 zrobili ta wersje ICE, jako przejsciowke."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaWlasnie na przelomie 2002/2003 zrobili ta wersje ICE, jako przejsciowke.
Zamieszczone przez PurchawaBouli napisał/a:
Ice to tylko boczne jaśki i klima (lodówka)
i halogeny i cos tam jeszcze...Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez Boulia przypadkiem elektryka nie byla zawsze w Ambiente (nowa buda)
Zamieszczone przez BouliIce to tylko boczne jaśki i klima (lodówka)
[ Dodano: Wto 13 Mar, 07 15:00 ]
I wlasnie Ambiente 2002 nie mialo klimatyzacji. Dopiero od 2003 mialo klime w standardzie. Wlasnie na przelomie 2002/2003 zrobili ta wersje ICE, jako przejsciowke.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodadokladnie tak jest :?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Paweł Tja mam ambiente 2003, mam elektrykę, klimę, i boczne jaśki (ale to chyba za dopłatą), halogeny oczywiście też, tarcze z tyłu. Dziś przyjechał kumpel ambiente AGR 2004 i ma bębny z tyłu, to się zdziwiłemByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez marekzuten gosc co wstawil to auto w komis dostal za nie z 28-29 kpln - wiec targuj sie jeszcze
Komentarz
-
Komentarz